Ünye’nin Köylü ve Kapalı Pazara ihtiyacı var!

Ünye’nin Köylü ve Kapalı Pazara ihtiyacı var!

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye’nin 6 gün açık kalacak doğal ürün pazarına ihtiyacı olduğunu, bunu da Köylü Pazarı’nın şu anki mevcut yeriyle yapılacak projeyle sağlanabileceğini söyledi.

Köylü Pazarında mevcut yerden otoparkı çıkartarak doğal ürün pazarının oluşturulması gerektiğini belirten Sarıkahraman, “Mevcut durumda köylü pazarında manavları engellemek çok zor ve belediyenin işi.” dedi.

Kapalı Pazarın olduğu yerin işlemediğini belirten Sarıkahraman, işlemeyen dükkânların üstüne çelik konstrüksiyonla kat çıkılıp, iki merdiven ve asansör yaparak, üst katta bebek bakım odası, soğuk hava deposu projesiyle kapalı pazar esnafının rahatlatılması gerektiğini vurguladı. 

Sarıkahraman, kapalı pazarın işlemesi için de Minibüs Garajının olduğu yerin bir tarafını Balıkhane, bir tarafını kasap çarşısı yapılabileceğini, esnafların daha modern bir yerde hizmet verme imkanı sunulabileceğini ifade etti.                                                        

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, 91.1 frekansında Şahane Radyo’da Gazeteci ve Radyo Program Yapımcısı Ali Öztürk’ün sunduğu ‘Kentin Sesi’ programına konuk olarak gündeme dair değerlendirmeler yaptı. 

Ali Öztürk, “Köylü pazarında sanki manavlaşmaya doğru köylü pazarından ziyade manav pazarına doğru bir dönüş hissetmeye başladım. Bunun kontrolü sağlanamıyor mu? Köylü pazarıysa köylülerin ürünlerinin satıldığı bir yer olması lazım değil mi?” sorusuna Köylü Pazarı sorununun içini acıttığını ifade eden Sarıkahraman, şunları söyledi:

-“15 Temmuz’un olduğu yer benim içimi hep acıtır” -

“Ünye Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesiyim.  5 yıl önce seçilirken, ilk işimiz ‘Köylü pazarı olsun’ dedik. Köylü Pazarının taşınması anlamında Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı beye çok destek verdik. Ünye’nin içi rahatlasın, rahatlaması açısından çok kötüydü. Bu anlamda da çok tepkiler aldık ama bugün doğru yaptığımızı görüyorum. Pazaryeri konusunda ben bir proje sundum, keşke olmayaydı. 15 Temmuz’un olduğu yer benim içimi hep acıtır. Niye orası pazaryeri olarak kalmadı? Ne istediniz o yerden? Hep içimde bir acı olarak kalır.

-Kapalı Pazar şu an işlemiyor -

Otobüs garajının taşındığı yeri tuttuk, dükkan yaptık. Karşı çıkmış olmama rağmen karşı koyamadık, kabul ettik. İşlemiyor, yürümüyor. O gün ki yürütme kurumuzda dedik ki, bu işlemeyen dükkânların üstüne çelik konstrüksiyon ile bir kat çıkalım. Minibüs Garajının olduğu yerin bir tarafını Balıkhane, bir tarafını kasap çarşısı yapalım. Çelik Konstrüksiyon ile yaptığımız yere Yürürler Konağındaki gibi iki tane merdiven yapalım, orta göbekten asansörler yapalım. Bebek bakım odası, soğuk hava deposu yapalım. Böyle bir proje geliştirdik. 

-6 gün açık kalacak doğal ürün pazarı yapalım dedik -

Birde Köylü Pazarı’nın şu anki mevcut yerle ilgili bir proje geliştirdik. Mevcut yerden otoparkı çıkaralım dedik. Ünye Belediyesi AK Partili, Spor Bakanlığı AK Partili, Valilik, Büyükşehir hep birlikte burası 6 gün açık olan doğal ürün pazarı yapalım diye bir proje sunduk. Akçay’dan ve Çimento’dan Ünye doğal ürün pazarı şu kadar kilometre diye tabelalar asalım. Bu projeyi sunduk. Aldık Belediyeye götürdük. Hüseyin başkan bayıldı, kendisine teşekkür ediyorum. Dedi ki ‘Ben bu kapalı pazaryerinin altını yaparsam bu bedava olur. Biz burayı yaparız’ dedi. Kapalı pazaryerine araç girmeyecek, stadyumun önüne araba park etmeyecek. Sadece alışveriş yapanların aracı park edecek. Süre 20 dakika. 20 Dakika bedava, 21. dakika ücretli. Orada otoparkçı ekmek kazanır. 3-5 tane çek çekçiler olur. Bir sirkülasyon sağlarız. Biz bu projeyi yaptık. Sayın Başkanımıza sunduk. Ama yapamadık. Bunu yapsaydık köylü pazarındaki manavların önüne geçmiş olacaktık. Mevcut durumda da köylü pazarında manavları engellemek çok zor ve belediyenin işi.”

Ünye Kent / Yücel ARSLANTEKE