Ünye Sivil Toplum Platformu (ÜSTP) 7. Dönem nisan ayı 4. olağan toplantısı Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü toplantı salonunda gerçekleşti.
Toplantıda Ünye’nin hayati konuları masaya yatırılarak, bu konularla ilgili atılacak adımlar ve izlenecek yol haritası belirlendi, ayrıca Ünye için STK’ların kararlılığının devam edeceği vurgusu yapıldı.
-“Daha mutlu ve yaşanabilir bir Ünye için istişare ettik” -
ÜSTP 7. Dönem Başkanı Alper Argan, daha mutlu ve yaşanabilir bir Ünye için yaptıkları saha çalışmaları sonucunda hazırladıkları rapordaki gündem maddelerini düzenledikleri toplantıda istişare ettiklerini söyledi.
-ÜSTP, toplantısında ilk gündem maddesi fındık -
Argan toplantıda, bölgede yaşanan zirai don afeti dolayısıyla zarar gören çiftçilerin desteklenmesi ve zararlarının tespiti çalışmalarının hızlandırılması amacıyla Ziraat Odası ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile görüşülerek TARSİM’in gerekli saha çalışması yapması için göreve çağırılmasına, fındık ürününe karşı yanlış ve haksız fiyat politikası izleyen TMO'nun tutumunun kınanmasına karar verildiğini açıkladı.
-Sokak sağlıklaştırılması ve kent estetiği -
Alper Argan ayrıca, Büyükşehir Belediyesi tarafından geçmişte sahil bandında yapılan sokak sağlıklaştırılması ve dış cephe bakım çalışmasının Belediye Caddesi, Hükümet Caddesi ve Niksar Caddesi’nde de yapılması için ilgili Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Müdürlüğü ile görüşülmesi kararlaştırıldığını belirtti.
OBB tarafından yapılan ve ülkemizde bir ilk olacak olan Aktif Karbon Tesisinin yerinde görülerek ilgililerden bilgi alınması kararı alındı.
ÜSTP 7. Dönem Başkanı Alper Argan, toplantıda öne çıkan diğer konuları şu şekilde açıkladı:
“Ünye Limanı içerisindeki tersanede yapılan boyama ve kimyasal çalışmaların açık alanda yapılması çevreye zarar veriyor. Bu durumun yerinde görülüp ilgililerle ve Liman başkanlığı ile görüşülmesi kararlaştırıldı.
-“Doğu ve Batı Arıtma Tesislerinin acilen yeni sezon öncesi eksik bulunan arızalarının giderilmeli” -
Ünye Belediyesi tarafından düzenlenmesi düşünülen Yalı kumsalı kaldırım çalışması için projenin hazırlandıktan ve kamuoyuna sunulduktan sonra dokuya ve kent estetiğine uygunluğunun değerlendirilmesi. Doğu ve Batı Arıtma Tesislerinin acilen yeni sezon öncesi eksik bulunan arızalarının giderilmesi ve yüzde 100 aktif hale getirilmesinin takibinin yapılması. Özellikle yol ayrımlarına yakın noktalarda bulunan reklam tabelaları trafik güvenliği için risk oluşturduğu, konu ile ilgili birimlerle görüşülmesi.
-“Cevizdere Çöp Ayrıştırma Tesisinin bölgeye verdiği kirliliğin acilen giderilmesi” -
Cevizdere Çöp Ayrıştırma Tesisinde yaşanan teknik sorunların bölgeye verdiği kirliliğin acilen giderilmesi için yerinde incelenmesi. Çaybaşı’nın İlküvez Mahallesi'nde bulunan çöp tesisinin amacı dışında kullanımı ve teknik altyapı eksikliğinden kaynaklı oluşan çevresel kirliliğin tespiti ve ilgililerle görüşülmesi için tesisinin ziyaret edilmesi.
-“STK’lar olarak duyarlılığınız devam edecek” -
Atatürk Parkı içerisindeki yapay havuz için düşünülen Kay Kay Parkının çok fonksiyonlu olması için Ünye Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü ile görüşülmesi. Mevcutta bulunan Ünye Minibüs Garajının tam olarak kullanılmamasından dolayı kentin birçok noktasında oluşan minibüs bekleme yerlerinin trafik açısından karmaşıklık oluşturduğu için, tekrar garajın aktif kullanımı amacıyla ilgili OBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile görüşülmesi.
Yaklaşan turizm sezonu dolayısıyla kent içerisinde bulunan turizm değerlerini işaret eden yön tabelalarının yapılması ve bir plan görselinin Cumhuriyet Meydanı'na yerleştirilmesi için Ünye Belediye Başkanlığı ile görüşülmesine karar verildi.
Kentimizin hak ettiği yaşam kalitesine ulaşması için STK’lar olarak duyarlılığınız devam edecektir.”
Ünye Kent / Haber Merkezi